Tax on web 2024

Doe de simulatie

Tax on web 2024 betalen of terugkrijgen?

Na het binnenbrengen of doorsturen van de myminfin online tax on web aangifte wordt wordt alles grondig gecontroleerd. Bij Tax on web zal je direct duidelijkheid krijgen van of betalen of terug krijgen. Bij een papieren aangifte zal je nade controle aanslagbiljet ontvangen dat de berekingen van de belasting bevatten.

Terugkrijgen

Wanneer je geld terugkrijgt van myminfin tax on web 2024 zal je op je rekening gestort worden. de terug betaling zal gebeuren op het einde van de tweede maand na ontvangst van je aanslagbiljet. Deze termijn kan verlengd worden in uitzonderlijke gevallen, zoals bij scheiding of breuk van de belastingplichtige of bij een nalatenschap.  Het te onvangen bedrag zal myminfin Tax on web op de rekening storten die is ingevuld op de papieren belastingbrief of online tax on web.

 

Betalen

Als u zelf moet bijbetalen bij je myminfin tax on web 2024, dan krijgt u een overschrijvingsformulier bij de eindafrekening. U moet dan ook binnen de twee maanden betalen.

Hebt u een eenvoudige belastingaangifte, dan kan u al tijdens de vakantie uw afrekening ontvangen, en eind oktober al een terugbetaling krijgen. Is het wat ingewikkelder, dan moet alles toch ten laatste volgende zomer rond zijn. Alleen als u te laat bent met het indienen van uw aangifte kan het langer duren, tot zelfs februari.

Gouden Tip

Controleer zeker het rekeningnummer op je tax on web aangifte. Wanneer deze niet correct is dan worden de gelden ook verkeerd gestort. Als de rekening niet meer bestaat dan stort de bank dit terug aan de staat. Dit terug gestort bedrag kan niet gelinked worden en zullen dan ook 3 maanden op de rekening van de staat staan.